fbpx
13.5 C
София

Бил Гейтс твърди, че преминаването през епидемията с COVID-19 ще отнема 6-10 седмици

Най-четени

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс в сряда призова хората да останат спокойни пред коронавирусната пандемия и паниката около нея.

В дискусионния форум Reddit, Гейтс беше попитан за това колко дълго ще продължи кризата.

„Ако една страна затвори границите си и действа адекватно с всички тестове, лечение и поставяне под карантина на заразените, след от 6 до 10 седмици, случаите ще започнат рязко да намаляват и епидемията официално ще е приключила.“, отговори той

Гейтс е съсредоточен върху здравеопазването от много години като част от работата му във фондацията за нестопанска цел Бил и Мелинда Гейтс. Коментарите идват дни след като Гейтс заяви, че напуска бордовете на директорите на компаниите Microsoft, на която той е съосновател през 1975 г. и Berkshire Hathaway. Също така милиардерът добави, че оттук нататък иска да посвети цялото си време върху филантропията. Гейтс допълни коментара си по повод епидемията със следното:

„В настоящата фаза има много случаи в богатите страни. С правилните действия, включително тестове и социално дистанциране, в рамките на 2-3 месеца високите нива на заразяване в тези държави рязко ще спаднат. Притеснявам се за всички икономически щети, но най-големи последици кризата ще има върху развиващите се държави, които не могат да осъществят социалното дистанциране по същия начин, както богатите страни. Освен това, болничният капацитет на развиващите се страни е значително по-нисък.“

Той каза, че хората трябва да останат спокойни, въпреки обстоятелствата, в отговор на въпроса какво могат да направят американците, за да помогнат на другите.

Гейтс редовно отговаря на въпросите на хората от форумите на Reddit. Миналата година, след като човек го помоли да идентифицира кои са основните заплахи пред човечеството днес, той посочи големи вероятни кризи, в това число и пандемия.

„Изминали са 100 години от испанския грип и ако се върне, днешните мащаби ще го разпространят по-бързо, отколкото миналия път“, пише той.

През последните седмици хората преоткриха „TED Talk“, в който Гейтс обяснява какво според него може да направи света, за да бъде по-устойчив пред едва евентуална глобална пандемия.

„Трябва да разполагаме с ресурси, които да ни помогнат бързо да разширим диагностиката, лекарствата и ваксините. Технологиите съществуват, за да ни помогнат изключително в това начинание, стига да правим правилните инвестиции. Страните могат да работят заедно по този въпрос. Ние създадохме CEPI = Коалиция за иновации за подготвяне при епидемия, която свърши работата с ваксините, но тя трябва да получи още по-голямо финансиране, за да има готовността да произвежда ваксини за целия свят, още преди избухването на евентуална масова пандемия“, заключва Гейтс. 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини