По-рано тази седмица, Microsoft разкриха изцяло ново облачно предложение, Azure Migrate. Тя беше рекламирана като лесен начин бизнесите да прехвърлят работните си натоварвания на основата на хипервизьора на VMWare от локален хардуер към облака на Microsoft. Това, според Редмънд ще позволи намаление на разходите за собственост с 84% в някои ситуации. Освен това, Microsoft обяви, че близко бъдеще ще предложи и допълнителни оферти за миграция на по-големи активи от VMWare към Azure. Реакцията на виртуализационния гигант не закъсня. Компанията заяви, че не възнамерява да предоставя подкрепа за тези, които използват софтуера им в Azure. Изглежда, че Virtzilla няма намерение да играе „втора цигулка“ за своите собствени клиенти и това звучи пповече от нормално.

Аджай Пател, вицепрезидент „Продуктово развитие на облачни услуги“ към VMWware заяви становището си, че компанията нито препоръчва, нито подкрепя виртуализационното решение на Azure и клиентите, които решат да го използват, ще останат да се оправят сами. „Наскоро, Microsoft анонсира предварителна версия на VMWare виртуализация в Azure, bare-metal решение, с което бива използвани решения на VMWare на основата на хардуера на Azure“, обяснява той, пояснявайки, че макар и Microsoft да са се похвалили, че то е изготвено съвместно със сертифицирани партньори на VMWare, то не е назовано нито едно подобно име. „Намерението на Microsoft е да използва това като междинно решение за миграция, а не като такова, което е изградено с цел да задвижва корпоративни натоварвания в продукция. Това, че Microsoft признава лидерската позиция на предложенията на VMWare и изследва възможностите за VMWare в Azure, като първокласно и необходимо клиентско решение пред това на Hyper-V, разположен в нативна Azure Stack среда е разбираемо, но ние не вярваме, че този подход ще предложи на клиентите по-добро решение за хибридното и мултиоблачното им бъдеще“, заключава Пател. Давайки за пример разработената сходна оферта с Amazon, в лицето на Vmware-on-AWS, което е разработено съвместно от инженерите на двете компании, докато офертата на Microsoft е разработена самостоятелно, Пател заявява, че компанията му не одобрява офертата на Microsoft.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари