15.4 C
София

Пролетно почистване в Google

Най-четени

Пролетното почистване е ритуал, който отдавна е прекрачил границите на дома и редовно се прави и в бизнеса. Google, например, решиха да разчистят малко място в компанията си, прекратявайки няколко свои проекта. Следвайки политиката, която Лари Пейдж наложи веднага щом бе провъзгласен за CEO миналата година, интернет гигантът ще се отърве от инициативи и продукти, които са се доказали като нерентабилни във времето.

Първо, от първи юни Google ще спрат да поддържат услугата Sync за смартфоните Blackberry. Освен това мобилното уеб приложение Google Talk ще бъде прекратено. Приложенията Picasa Web Albums Uploader за Мас и Picasa Web Albums Plugin за iPhoto също вече няма да могат да се теглят. Версията на Picasa за Linux, пък, няма да получава повече обновления. Последната по-важна промяна е прекратяването на поддръжката на проекта Google Flu Vaccine Finder. Google призовават тези, които се интересуват от този проект, да се обърнат към уеб страницата HealthMap Flu Vaccine Finder.

Пълният списък с промени може да се разгледа на официалния сайт на компанията. Тези посочени по-горе, обаче, е най-вероятно да засегнат повече потребители. Матиас Шуаб от отдела за облачни услуги към Google се извини за неудобството, но обясни, че компанията има нужда да пести ресурсите си и да ги инвестира само в приоритетни проекти като Google+ или Google Play.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини