fbpx
-5 C
София

Редакторът за програмисти Visual Studio Code на Microsoft вече е Open Source

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Корпорацията Microsoft съобщи, че открива сорс-кодовете на Visual Studio Code, който е софтуер за създаване, редактиране и настройка на съвременни уеб-приложения и програми за облачни системи. Visual Studio Code има версии за операционните системи Linux, Windows и OS X. Сорс-кодовете са публикувани в GitHub с MIT лиценз, приемат се pull-запитвания и препоръки за промени и корекции. Редакторът е създаден с използване на проекта Atom и свързаната с него платформа Electron, базирана на Chromium и Node.js, даваща възможност за създаване на самостоятелни приложения чрез браузърни технологии.

 

Редакторът Visual Studio Code разполага с вграден дебъгер, софтуерни инструменти за работа с Git, средства за оптимизиране работата на програмните модули, удобна навигация в сорс-кода, автоматично допълване на програмните езици при писане на сорс-код и контекстна помощ. Поддържат се много езици за програмиране, могат да се инсталират плъгини.

Освен това, Microsoft представи допълнение за Visual Studio с възможност за отдалечена настройка на C++ проекти за операционната система Linux. Този плъгин е всъщност надстройка на дебъгера GDB (GNU Project Debugger). Взаимодействието се осъществява чрез протокола gdb/mi в SSH.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини