back to top
11.8 C
София

Свиващият се пазар на смартфоните подтиква компаниите към развитието на чипове

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://t.me/Aldnes
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 15000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
След излизането на първия iPhone през 2007 г, световният пазар на смартфоните започна да расте с високи темпове, които впоследствие отслабнаха. През 2016 година, анализаторската компания TrendForce очаква увеличение на доставките на устройства само със 7,3% и предупреждава, че прогнозата може да се понижи. Отслабващото търсене на „умни“ телефони, подтиква производителите да пестят и да се отдадат на разработването на собствени компоненти, като процесорите например.

По думите на експерти, създаване на чисти чипове се превърна в една от основните стратегии на компаниите, насочени към поддръжка на техните пазарни позиции и рентабилността на бизнеса в следващите години. Такава е ситуацията при световния контрактен полупроводников производител TSMC, твърди служителят на TrendForce Аврил Ву.

„За да получат най-добрите резултати от своите процесори, доставчиците на смартфони ще харесат новата 16-нанометрова технология на TSMC за производството на чипове. Те дори могат да се възползват и от технологията InFO-WLP (fan-out wafer level packaging). Тъй като полупроводниковия пазар се развива бързо, в следващите две години, клиентската база на TSMC ще продължи да се променя: на мястото на първите си клиенти, като AMD и Nvidia, ще дойде чипмейкъра Qualcomm и големите производители на смартфони, включително Apple и Huawei“, казва Ву.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини

×