fbpx
-1.8 C
София

ТВ-бизнесът помага на Foxconn

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Приходите за тримесечието на най-големия в света производител на електроника са надхвърлили очакванията на анализаторите, благодарение на високото търсене на телевизори, което всъщност се явява балансиор при ниските поръчки от страна на Apple, според Bloomberg.

 

През второто тримесечие на тази година, продажбите на Foxconn възлизат на 897 млрд. тайвански долара ( около 30 милиарда долара), което е 0.6% повече спрямо година по-рано. Пазарните експерти прогнозираха приходи от 829 милиарда тайвански долара.

 

Понастоящем ни изненадват само някои сегменти, като например TVбизнеса, който стана светло петно на фона на слабото търсене на iPhone. Въпросът е дали компанията ще може да покаже стабилни резултати и по-нататък, тъй като ново устройство от Apple се очква почти към края на третото тримесечие – това е казал анализаторът Артур Ляо от Fubon Financial Holding Co.

 

Според него, само растящите продажби на телевизорите и повишените поръчки от китайските производители на смартфони, като Xiaomi, ще позволят на Foxconn да завърши позитивно отчетния си период. 

 

Hon Hai също така планира да започне продажбите и на електронни аксесоари, под собствената си марка. Очевидно тази категория ще включва клавиатури, слушалки, както и различни кабели.

 

Напоследък нещата във Foxconn не са много цветущи : производителят е засипван от обвинения за неприемливи условия на труд и във фабриките често са регистрирани случай на злополуки и дори самоубийства. В резултат на нападенията от страна на пресата, компанията беше принудена да повиши заплатите и да подобри условията на труд.

 

Част от производствения капацитет с оглед намаляването на разходите трябва да бъде преместен по-навътре в провинциалните региони на Китай, където заплатите да са по-ниски. Повишените разходи непосредствено засягат цените на услугите от Foxconn,а един от ключовите клиенти на тази компания е Apple, която вече е започнала да търси алтернатива на стария си партньор.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини