Вицепрезидентът по операционните системи на Microsoft, отговорен за развитието на Windows през последните пет години, напуска корпорацията.

Това съобщи с официално писмо генералният директор на Microsoft Сатя Надела и обяви началото на голяма вътрешна оптимизация.

Ръководеният от Майерсън отдел Windows и устройства (Windows and Devices Group) се разделя на две части. Едната е отделът Experiences and Device, оглавяван от Радеш Джа. Конкретно с хардуера ще се занимава Панос Панай, който отговаря за конзолите Xbox, очилата за допълнена реалност HoloLens и мобилната фамилия Surface.

Отговорността за самата операционна система Windows пада върху Джо Белфиоре, ръководещ и други програмни продукти на Microsoft, като например уеб-браузъра Edge.

Служителите на бившия отдел на Майерсън ще преминат в отдела Cloud and AI Group, работещ върху облачните услуги и изкуствения интелект. Този отдел ще бъде оглавен от сегашния ръководител на платформата Azure Скот Гари.

Тери Майерсън е ветеран в Microsoft, със стаж над 20 години. Софтуерният гигант заяви, че променя стратегията за развитието на операционната система Windows и започва с оптимизация на мениджмънта от най-високо ниво. След напускането на Майерсън, корпорацията ще се фокусира върху изкуствения интелект и облачните технологии, които заедно с основните компоненти на Windows ще образуват една обща платформа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари