Google направи Cloud Spanner общодостъпна

0
54

Тази седмица Google обяви, че предоставя Cloud Spanner, своята глобално дистрибутирана база данни, за общ достъп. Платформата, насочена към критични OLTP апликации, бива рекламирана със своята изключително надеждна функционалност и високопродуктивна транзактивна устойчивост. Компанията стартира платформата тази пролет в бета тестов вариант, като Google споделят, че тя привлича огромен интерес.

„Това е една от най-бързо развиващите се услуги, която сме стартирали досега“, споделя Доминик Пройс, мениджър към отдела в Google, занимаващ се с облачни продукти.

Google стартира работата по Cloud Spanner още през 2005г., като разчита на нея за поддръжката на голяма част от критичните си приложения от тогава. Тя е използвана за управлението на системи за авторизация, такива, насочени към обслужването на бизнес транзакции, както и инвентаризационни системи и специфични платформи за управление. Пройс подчертава в публикация в блога на компанията това, че миграцията към Cloud Spanner е далеч по-лесна и безболезнена, отколкото тази към NoSQL.

Пройс отбелязва също така, че с погледа към все по-голямо разширяване на облачните оферти на Google, Cloud Spanner, в качеството си на напълно менажирана облачна DB услуга, може да спечели привличането на много клиенти, търсещи този род облачни услуги. „Когато при нас дойде клиент, качеството и спектъра на услугите, които предлагаме е ключов фактор за избора на публичен облак“, споделя той.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари