Google обявиха придобиването на CloudSimple, технологичен стартъп със седалище в Санта Клара, Калифорния, доставящ платформа, която помага на компаниите да пренесат локалните си активи в облака. Сумата по сделката не се разкрива.

CloudSimple е компания, подпомогната финансово от Microsoft преди две години и разполага със 77 служители към момента. Софтуерът на компанията спомага за разполагането на vSphere инстанции и сходни инструменти за виртуализация в пространството на Google Cloud. Компаниите могат да пренасят обработваните от vSphere техни работни натоварвания към облачни CloudSimple структури в облака без да се налага да правят големи архитектурни промени, тъй като софтуерната среда е същата. Това, от своя страна, намалява сериозно усилията по осъществяване на миграциите, което е и причината Google да проявят интерес към придобиването на CloudSimple – убедеността, че услугата ще привлече повече компании към преместването на своите приложения към SaaS платформата на Google.

„Множество предприятия използват VMware в локална среда, за да изпълняват разнообразие от работни натоварвания: бизнес приложения, като ERP и CRM, бази данни, като Oracle и SQL Server, среди за разработка и тестиране“, споделя в блог публикация Рич Санзи, вицепрезидент инженерни дейности към Google Cloud. „С помощта на CloudSimple, нашите клиенти могат да мигрират VMware натоварванията си от локалните дейта центрове директно към Google Cloud VMware Solution на CloudSimple, докато в същото време създават нови работни натоварвания, ако е нужно“.

Освен присъствие в Google Cloud, CloudSimple доставят услугата си и в конкурентната на Google услуга Azure на Microsoft. CloudSimple не разясняват дали ще продължават да предлагат услугите си там, но е много вероятно те да продължат да го правят.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари