fbpx
-4 C
София

Google с ново лого

Най-четени

Новото лого на Yahoo предизвика истински фурор от коментари. Дали и от Google не обмислят да обновят своето? Ако вярваме на Ars Technica, то отговорът е „да“. Наблюдателните автори на сайта забелязаха, че в последната версия на Chrome Beta за Android познатото цветно лого на интернет гиганта изглежда по малко по-различен начин. Ето как:

Както виждате, буквите в новия надпис нямат никакво удебеляване и никакви сенки – изглеждат напълно плоски. Дори цветовете са малко по-различни – малко по-бледи от оригиналните. Резултатът е един по-чист и по-съвременен дизайн, който, за разлика от логото на Yahoo, вероятно няма да предизвика вълна от негативни коментари.

След като изображението по-горе стана публично достояние, логото в бета версията на Chrome за Android бе премахнато. От Ars обаче посочват, че новите букви могат да се видят дори в сървърите на Google. Ако посетите следната страница: https://www.google.com/images/srpr/logo4w.png ще видите старото лого, но ако замените четворката в „logo4w“ с шестица, вече се появява новия дизайн.

Колегите ни от The Verge също са забелязали новото лого, но те смятат, че Google нямат намерение да спрат да използват старото. Според тях новият надпис ще бъде използван само в случаи, когато традиционният не може да се изобрази добре. Дали това е така, ще разберем с времето.
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини