9 C
София

Google ще добавят „Do Not Track“ бутон към Chrome

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Изглежда, че Google най-накрая са променили становището си за функцията „Do Not Track“ и се очаква да я добавят към браузъра Chrome през идните месеци. От компанията не дадоха подробна информация, но заедно с други рекламни компании се споразумяха да уважат предпочитанията на потребителите с добавянето на „Do not track“ бутон или функция към браузъра си.

За да удовлетворят желанието на потребителите, които не искат да бъдат проследявани, Google, Facebook и други компании направиха споразумение за спиране на проследяването за рекламни цели. Въпреки това, има вероятност те все още да бъдат проследявани за други цели, като проучване, подобряване на продукта и т. н.

Тази функция също няма да работи с неща като “Like” бутона на Facebook или “+1” бутона, които могат да бъдат използвани за проследяване на потребителите в мрежата. Функцията „Do Not Track“ се разработваше от доста дълго време, а Firefox беше първият браузър, на който тя беше добавена преди година. От тогава, само Internet Explorer получи тази функция.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини