fbpx
4.8 C
София

IBM придоби AlchemyAPI

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


International Business Machines Corporation (IBM) анонсира придобиването на AlchemyAPI Inc.

Предполага се, че със сделката IBM се стреми да подобри услугите, свързани с изкуствения интелект на Watson, които компанията предлага. Основана през 2005 г. AlchemyAPI Inc. е компания, която се е специализирала в разработката на решения от областта на дълбочинното заучаване, насочени към системи с изкуствен интелект. Компанията предлага на своите клиенти, както облачно базирани, така и физически инфраструктури за текстови анализ, които помагат на потребителите им при интегрирането на системи за обработка на блокове от естествен език от техните приложения, услуги или информационни масиви, които поддържат. През май 2014 г. компанията разшири своята сфера на дейност към обработката и анализа на изображения благодарение на AlchemyVision, тяхна собствена API услуга. AlchemyVision притежава способността да анализира и отбелязва изображения за ефективното изпълнение на задачи от областта на когнитивния анализ.

AlchemyAPI споделят, че понастоящем 40 000 разработчика изграждат инструменти от различен характер, възползвайки се от технологичните решения на компанията, което от своя страна носи на IBM допълнителни ползи в настояшата сделка.

IBM обявиха, че ще интегрират технологията за дълбочинно заучаване (deep learning) на AlchemyAPI в Watson, което от своя страна ще доведе до бързото идентифициране на йерархически структури от суперкомпютъра и разбиране на взаимовръзките между свръх големи информационни масиви.

Финансовите параметри на сделката не се разкриват.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини