Платена поддръжка на Ubuntu 14.04

Компанията Canonical обяви, че планира да предоставя разширена, но платена поддръжка за потребителите на Ubuntu 14.04 LTS, когато дистрибуцията достигне стандартния 5-годишен срок на безплатна поддръжка. Това ще даде възможност на предприятията да до продължат работата в Ubuntu 14.04 средата и след месец април 2019 година. След тази дата се прекратява излизането на ъпдейти по безопасността. Разширената поддръжка носи името Extended Security Maintenance (ESM) и ще може да се използва още от 2019 година. Не се казва, каква ще бъде продължителността на ESM.

Подобренията в Linux Mint

Екипът на Linux Mint публикува нова информация за следващите версии на дистрибуциите, базирани на Ubuntu и Debian. Специалистите са обърнали внимание на новите функции и на подобряването на производителността. Особено внимание е обърнато на десктоп средата Cinnamon и файловия мениджър Nemo.

Lubuntu изцяло премина към десктоп средата LXQt

Специалистите на Lubuntu планират да извършат миграция от от LXDE средата към LXQt, която вече ще бъде десктоп средата на дистрибуцията по подразбиране. Новата Lubuntu 18.10 дистрибуция вече ще бъде с LXQt. Всички нови програми и помощни инструменти вече ще бъдат ориентирани към LXQt.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари