7.6 C
София

Microsoft обича Linux: Microsoft и SUSE Linux обявиха началото на голямо сътрудничество

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft е подписал мащабно споразумение със SUSE Linux за съвместна работа и партньорство. По този начин се очаква засилване позицията на софтуерния гигант като водещ доставчик на услуги сред Linux-потребителите. Този договор подновява някогашните стари споразумения между двете технологични компании.

 

Подобно споразумение за пръв път бе подписано между Microsoft и SUSE Linux още през 2006 година, когато немската компания притежаваше Nowell, но тогава Microsoft и всички Linux-компании бяха съперници и може да се каже врагове. Тогава генерален директор на Microsoft бе Стив Балмър (Steve Ballmer), който разпалваше войната между Microsoft и системите с открит код, наричайки Linux „рак, който поразява всяка интелектуална собственост, с която се сблъска“. Но в наши дни Стив Балмър промени мнението си и каза, че „обича Linux“.

В новата глава на любовната история с Linux, Microsoft намекна, че ще има нов Skype-клиент за Linux.

Тази нова сделка със създатели и доставчици на Linux-базирани операционни системи е нов момент в облачния бизнес на Microsoft. Делът на Linux-бизнеса на софтуерния гигант нарасна с 25% и по този начин на клиентите се демонстрира привързаността на Microsoft към Linux.

Благодарение на новия изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела, софтуерният гигант често сключва стратегически ангажименти за укрепване на добре печелещия електронен облак Azure.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини