Tumblr беше продадена на Automatic, собствениците на CMS платформата WordPress. Според Wall Street Journal, предаващи информацията, Verizon са продали социалната мрежа на загуба.

Tumblr беше придобита от Yahoo (впоследствие самите те придобити от американския телеком Verizon) преди шест години за сумата от $1.1 млрд.

Verizon се опитваше да генерира повече стойност от своята придобивка, която дойде с поглъщането на Yahoo през 2017. Нещата тръгнаха надолу през миналата година, когато компанията взе решението да забрани качването и показването на съдържание за възрастни, което направи с цел да привлече повече рекламодатели. Това обаче се отрази в спад на потребителската база. Приложението на социалната мрежа получи и забрана от Apple, които го премахнаха от Apple Store.

Що се отнася до Automatic, изпълнителният директор на компанията Мат Мулънуег обяснява пред Wall Street Journal, че няма намерение да вдига споменатата забрана. Целта на компанията е да открият начин за близката интеграция на Tumblr с WordPress. В личния си блог вчера той обяснява, че отразяването на сделката в медиите и акцента над цената (която според Business Insider е около два процента от това, което заплатиха Verizon) е погрешен. Той благодари на предишния собственик на социалната платформа, изтъквайки решението им да изберат именно Automatic, а не друг, който е щял да раздели Tumblr и евентуално да я закрие. Вместо това, сега те привличат също и всички служители на борда на Automatic и продължават живота на Tumblr.

„Вместо това, Tumblr получава нов шанс да се преобрази през 2019 и нататък. Общността ѝ се присъединява към 16-годишната отдаденост на WordPress към открития код и откритата мрежа“, споделя той.

„Просто желаех да добавя своите поздравления и да благодаря на всички в WordPress и Tumblr. Мат е визионер и екипът зад WordPress е създал нещо абсолютно основополагащо за Интернет. Какъв удивителен дом и възможност за Tumblr“, споделя на свой ред Дейвид Карп, основател на Tumblr.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари