fbpx
-11.2 C
София

Windows Subsystem for Linux се появи в Microsoft Store за Windows 11

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft публикува предварителната версия на Windows Subsystem for Linux (WSL) в онлайн магазина за приложения Microsoft Store за Windows 11 с цел да започнат тестовете на новия начин за разпространяване на обновяванията за тази подсистема. Досега WSL бе допълнителна опция за Windows 10 и Windows 11, която трябваше да се инсталира допълнително, но по този начин WSL се обновяваше само при ъпдейт на цялата операционна система и новите функции се появяваха твърде бавно.

Сега вече WSL ще се обновява чрез магазина Microsoft Store и по този начин потребителите на Windows 11 ще могат много по-често да получават обновяванията и съответно, новите функции.

Представената предварителната версия на Windows Subsystem for Linux в Microsoft Store предлага няколко нови функции, както и новото Linux ядро версия 5.10.60.1 плюс специализираната библиотека WSLg, която дава възможност за стартирането на Linux приложения с графичен интерфейс.

Софтуерния гигант специално подчертава, че версията от Microsoft Store не е съвместима с  WSL 1 и за Linux дистрибуциите, които са били инсталирани с помощта на първото поколение на тази подсистема, както преди е необходимо да се инсталира първата версия на WSL.  Всичко необходимо вече е качено в онлайн магазина за приложения Microsoft Store за Windows 11 и това не е някакъв сериозен проблем.

 

Предишна новинаFoxit PDF Reader 11.0.1.52543
Следваща новинаZoneAlarm Free Firewall 15.8.181.18901
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини