Нова предварителна версия на Windows 10 за ъпдейта, който трябва да видим в първата половина на 2020-та, се появи за тестъри. Това е build 18963 и той вече е на път към машините на хората от група “Fast Ring” на Windows Insider.

Най-интересната новост е, че вече ще има показания за температурата на видеокартата в Task Manager. Ще можем с лекота да следим в какво състояние е нашия хардуер, без да се налага да ползваме софтуер от трети лица. Това разбира се не важи за вградени видеокарти, обясняват от TechRadar.

Друго интересно подобрение е в областта на търсачката. Тя ще бъде по-интелигентна и ще отчита неща като правописни грешки. Microsoft дава пример с “powerpiont” и “exce;”, които до сега не биват разпознати, но вече Windows автоматично ще ги взима предвид като “powerpoint” и “excel”.

Това нововъведение е налично не само за тестърите, но и за всички останали потребители на Windows 10, които се намират на англоговоряща територия. Промяната е сървърна, което значи, че за нея има нужда от Интернет връзка.

Друго, което трябва да е налично не само за тестърите, е промяна в търсенето на настройки. Под най-вероятния резултат ще има линия, която посочва свързани опции и изяснява защо точно този резултат е най-отгоре. За сега то ще е налично в САЩ. В следващите седмици ще има такава функционалност и за търсене на приложения.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за