Може би вече сте разбрали, че Windows спира поддръжката за 32-битовите версии на Windows 10. Започвайки с ъпдейта за май, производителите няма да получават новите версии за 32-битов хардуер. В минималните хардуерни изисквания вече е посочен 64-битов хардуер.

Това значили, че с изчезването на ъпдейтите за 32-битовата операционна система, ще спре и поддръжката за 32-битов софтуер?

По-скоро не. Повечето програми и и почти всички сравнително модерни компютри няма да имат проблем. От години 64-битовите процесори са стандарт. Някои приложения пристигат и във вариант за 32-битови компютри. И тези приложения ще продължат да работят, посочват от PCWorld.

Ако компютърът ви е 32-битов, няма нужда да променяте нищо. От Microsoft обещават и, че индустриите, които имат нужда от 32-битов Windows ще продължат да го получават.

Що се отнася до минималните хардуерни изисквания

„Стартирайки от Windows 10, версия 2004, всички нови Windows 10 системи задължително трябва да използват 64-битови версии на OS. Microsoft ще спре да предоставя 32-битови версии на производителите. Това не засяга 32-битовите системи на потребителите, които са произведени с по-ранна версия на Windows. Ангажиментът на компанията да предоставя функционални ъпдейти и обновления по сигурността, включително 32-битова медия за каналите без връзка с производството, остава.“

С две думи, няма страшно. Раздялата на Microsoft с 32-битовия Windows най-вероятно няма да се отрази на средния потребител по никакъв начин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари