Microsoft пусна по грешка Windows 10 build 18947 – има ново „Старт“ меню

2
3763

По-рано днес, Microsoft пусна за изтегляне Windows 10 Insider Preview build 18947. И то за Insider-ите от всички групи – Fast Ring, Slow Ring и Release Preview Ring. За това разбираме в Twitter от NTAuthority. Очевидно става въпрос за инцидент, защото е пуснато в нетипично ранни часове и за групи, които не трябва да го получат толкова рано.

Друг сигнал за това е, че някои хора не могат да изтеглят въпросната версия на Windows 10, въпреки че на хартия е налична за всички.

Най-интересното е, че в тази версия е включено чисто ново „Старт” меню. За доста хора е добра новина, че Live Tiles може да отидат в историята. Класическата подредба със стандартни икони е възродена.

Видяното не изглежда близко до новото меню, което се разработва за Windows Lite – предстоящата версия на операционната система за устройства с два екрана и някои лаптопи. Ето го и него:

Има шанс от Microsoft просто да правят тестове и това меню да не стигне до крайния продукт. Възможно е и компанията да се опитва да постигне хармония в дизайна на старата и нова OS.

Ако искате да пробвате новия build, има шанс все още да може да го изтеглите. Трябва да побързате – най-вероятно достъпът ще бъде спрян всеки момент.

Одобрявате ли решението за завръщане към по-базовото Start меню, което познаваме от предишни версии на Windows?

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Edni chovek
Edni chovek

KDE?

the professor
the professor

аз го одобрявам, ако така може да се разкара шпионския боклук cortana… но ми се струва че всичко това е поредна калпава версия на тази о.с.