back to top
1.5 C
София

В Китай показаха изцяло гъвкав смартфон

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Китайската компания Interim показа изцяло гъвкав смартфон. Това стана по време на изложение в град Чунцин.

 

Смартфонът използва гъвкав OLED дисплей, създаден с използването на графен. Корпусът на устройството изцяло се огъва и се вижда как по време на демонстрациите наполовина обгръща ръката на една от присъстващите на изложението.

 

Смартфонът работи под управлението на операционната система Android и изпълнява всички нейни функции. Качеството на изображението не е много добро, но това е технологичен прототип, който само демонстрира, че е възможно създаването на подобно устройство. Гъвкавият смартфон показва изображения и може да възпроизвежда видео, но образът трепти, когато устройството се огъва.

 

Графенът е двумерен материал, съставен от въглероден слой с дебелина един атом. Този материал има уникална здравина, която 200 пъти превишава стоманата, висока електропроводимост и еластичност.

 

Interim не съобщава техническите характеристики на този смартфон. Не се знае кога ще започне серийното производство на тези смартфони, но китайците имат отличен шанс да бъдат първи в това направление.

Interim изглежда е първа в тази област, но е плътно следвана от корейската компания Samsung, която от години работи върху създаването на пълноценни гъвкави смартфони.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

×