fbpx
17.7 C
София

Голямата актуализация на Android Auto най-накрая е тук със значителни подобрения на интерфейса

Разделен екран усъвършенства управлението на навигацията, съобщенията и аудиосистемата

Най-четени

Потребителите на Android Auto чакаха години наред Google да пусне дълго планираното обновление на автомобилния си софтуер. Актуализацията най-накрая е тук и включва значителни промени в интерфейса на Android Auto и включените в него приложения, което се надяваме да позволи по-лесна и по-малко разсейваща работа с приложенията на Android по време на шофиране.

Най-новата версия на Android Auto вече е достъпна за потребителите на телефони с Android със съвместими автомобили. Тя включва нов адаптивен интерфейс с подобрения на функциите за навигация, комуникация и забавление.

Новият в Android Auto „разделен екран“ дава приоритет на три прозореца за приложения, които променят формата си, за да се приспособят към различните размери на екрана при различните модели автомобили. Потребителите имат незабавен достъп до управлението на навигацията, съобщенията и аудиосистемата. Всички тези функции се предлагат с разширения на тяхната функционалност.

Google направи екрана за навигация по-лесен за четене, като го приближи до седалката на водача. Съобщенията в Android Auto позволяват на потребителите да изпращат по-бързо отговори, да отговарят на пропуснати повиквания, да се обаждат на любимите си контакти, да споделят времето на пристигане и да споделят достъпа до музика и подкасти. Скоро потребителите ще могат да провеждат и разговори в автомобила чрез WhatsApp, като се започне с най-новите модели телефони Pixel и Samsung.

Аудио плейърът получи лента за напредък, която може да се вижда, за да могат потребителите да превъртат напред или назад песни или подкастове. Освен това новият „лаунчер“ позволява на потребителите лесно да достигат до наскоро използвани приложения.

Цифровото споделяне на ключове за автомобил скоро ще обхване и телефоните на Samsung, а по-късно поддръжката ще бъде разширена и за телефоните на Xiaomi. В момента функцията е налична за телефони Pixel и iPhone за автомобили BMW, но по-късно ще обхване и повече марки.

Новата версия на Android Auto включва и много нови функции за вградената Google система, която позволява на определени модели да използват приложения от Google Play, като Google Assistant или Google Maps, без да е необходим телефон. Започвайки от Volvo EX90 и Polestar 3, автомобилите с вградена Google система вече имат достъп до новата HD карта на компанията, която включва детайли за пътя, като маркери за пътни ленти, знаци и пътни бариери. Вграденият Google също така позволява стрийминг на видео в приложения като Tubi и MGM+, докато автомобилът е спрял. Android добави, че скоро ще разшири тази функция и до приложението YouTube.

В Европа новите електромобили Renault Austral Hybrid и Renault Megane E-Tech са първите, които позволяват навигация чрез приложението Waze вместо чрез Google Maps с помощта на вградената Google система. Моделите на Ford и Lincoln ще получат тази система по-късно тази година, а Honda наскоро се присъедини към линията с Accord Touring 2023.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини