fbpx
13.8 C
София

Доставките на автомобили на Tesla ще надхвърлят 1,7 милиона бройки в световен мащаб през 2023 г.

Най-четени

Очаква се доставките на превозни средства на управляваната от Илон Мъск Tesla през 2023 г. да надхвърлят 1,7 милиона единици, с 31% ръст на годишна база. Това изглежда постижимо, ако скорошните намаления на цените на компанията останат в сила през по-голямата част от годината. Очаква се силните основи на Tesla да държат компанията преди конкуренцията от другите марки електрически превозни средства в световен мащаб.

Tesla обяви намаляване на цените този месец, което доведе до увеличаване на търсенето до два пъти повече от производството.
Освен това, пилотното производство на Tesla Semi започна през 2022 г. и се очаква автомобилът скоро да излезе на пътя.

Компанията също планира да започне производството на Cybertruck в средата на 2023 г.

Освен това Tesla наскоро обяви инвестиция от 3,6 милиарда долара за създаване на фабрика за клетки с капацитет от 100 GW.

С рекордните 405 278 доставки на превозни средства през четвъртото тримесечие на 2022 г. Tesla регистрира рекорден общ приход от $24,3 милиарда през тримесечието, което е увеличение от 37% на годишна база. Доставките са нараснали с 31,3% на годишна база през четвъртото тримесечие, с което годишният брой за 2022 г. достигна 1,3 милиона единици.

САЩ бяха основният пазар на Tesla през четвъртото тримесечие, следвани от Китай и Европа. Годишните доставки на първокласните Model X и Model S на Tesla са нараснали със 167% на годишна база, достигайки 66 000 единици.

Наличностите на Tesla през четвъртото тримесечие възлизат на 34 423 бройки, което довежда общите годишни единици до 55 760 единици. Епидемията от Covid-19 в Китай и увеличеното производство във фабриката в Берлин са вероятни причини за по-високите запаси.

Освен това, Tesla е изправена пред жестока конкуренция, тъй като старите производители на автомобили и новите стартъп компании предлагат по-достъпни електромобили. През януари 2023 г. Tesla понижи цените в световен мащаб, което може да помогне за изчистване на запасите и постигане на икономии от мащаба“, споделят от комапнията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини