fbpx
8.9 C
София

Какво всъщност се случва с новите автомобили, които не се продават

Най-четени

Ако даден автомобил е много популярен или много търсен, дилърът не трябва да върши много работа, за да го продава и да освободи място за нов инвентар. Понякога обаче даден автомобил остава непродаден в дилърството за продължителен период от време. Дали е заради популярността на модела, конкретния му цвят, конфигурацията му или спецификите на региона, няма значение.

Какво се случва с автомобилите, които залежават в дилърските центрове седмици или месеци наред? 

Няма практика фабриките да изкупуват обратно автомобилите си. Заради това дилърът ще направи всичко възможно, за да продаде автомобила и да го изтегли от паркинга. Автомобилът заема ценно инвентарно място, което може да се използва за продажба на по-популярни автомобили. 

Според J.D. Power дилърството може да прибегне до редица различни тактики, за да вкара автомобила в гаража на доволен клиент. Ръководството може да предложи допълнителни бонуси на този, който успее да продаде автомобила.

Разбира се, прилагат се и необходимите отстъпки, които нарастват във времето. 

Дилърът може да използва автомобила като оборотен или демонстрационен модел, за да покаже на потенциалните клиенти определени характеристики.

За някои коли допълнителните мерки не дават резултат.

Тогава може да се прибегне до продажба на автомобила на търг за търговци на едро. На такива ходят цяла мрежа от купувачи и други дилърства. Според спецификата на автомобила, той може да е по-търсен в друг регион, или дори друга държава. На правилната цена той бива взет и продаден на друго място много по-лесно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини