fbpx
7.3 C
София

Размерът, спортните коли, взаимовръзката

Най-четени

Ново проучване изследва връзката между размера на мъжкото достойнство и спортните автомобили. Резултатите изглежда са свързани конкретно със спортните автомобили, а не само с луксозните стоки

Знаете ли, че средният мъжки репродуктивен орган е дълъг 25 см? Не? Няма страшно, защото всъщност това е психологическа манипулация. Според проучването сега трябва да искате повече спортен автомобил.

На практика това е възможно според изследователи от University College в Лондон. Те се опитали да установят дали има нещо вярно в старата поговорка, че собствениците на спортни автомобили обикновено компенсират недостатъци на долния етаж.

Екипът обаче е трябвало да прояви хитрост, защото измерването на този ефект е било трудно. Според изследователите „самооценката на размера на пениса е пословично ненадеждна“, а освен това „дори обективно изследване на размера на пениса и притежаването на спортен автомобил също би било ограничено откъм корелационни доказателства“.

Това е така, защото, както знае всеки, който някога е карал спортни автомобили, обективните измервания често са по-малко важни от субективното преживяване – Chevy Corvette е много бърз, докато не се нареди до Bugatti Chiron. И все пак нито едно от двете не прави Toyota GR86 по-малко забавна.

Но стига толкова метафори, изследователите решават да опитат да манипулират самовъзприятието на участниците, като им предоставят фалшиви факти за размера на пениса.

Информацията или преувеличавала, или занижавала средната дължина, за да накара мъжете да се чувстват по-добре или по-зле от това, което се случва под капака, както се казва.

За да не поставят пръстите си на везната, фалшивите факти били представени в рамките на по-голяма колекция от случайна информация, а на участниците било казано, че експериментът разглежда начина, по който хората „мултитаскват“ онлайн, например когато пазаруват и едновременно с това четат статия, като тази например.

Когато им бил представен „фактът“, че средният пенис е дълъг 18 см, което е много по-дълго от действителната средна стойност – участниците оценили спортните автомобили като по-желани. Интригуващо е, че ефектът от този конкретен вид манипулация е бил толкова по-силен, колкото по-възрастен е бил субектът, като тези на възраст под 29 години не са проявявали толкова голям интерес към бързите коли.

От особен интерес обаче е констатацията, че фактите за пениса изглежда не са оказали влияние върху интереса на мъжете към други луксозни продукти. Следователно корелацията изглежда е свързана конкретно със спортните автомобили. Хората не пазаруват само за да се почувстват по-добре.

Макар че в това изследване все още има много въпроси без отговор – като например дали общото чувство за неадекватност, в допълнение към гениталната ревност, влияе върху желанието на мъжа за спортен автомобил – то подсказва, че хората, които се опитват да се „надуват“ и „флексват“ в музикални клипове, трябва да пеят за хечбеци, а не за C8 Corvette и Bugatti.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини