fbpx
11.4 C
София

Технология на Huawei ще може да регулира околната светлина в автомобила според сърдечния ритъм на водача

Най-четени

Huawei публикува нов патент за технология, която може да контролира околната светлина в автомобила в зависимост от сърдечния ритъм на водача. Като технологична компания, силата на Huawei в научните изследвания е очевидна за всички и тя разполага с много изключителни технологии в много аспекти. В допълнение към комуникационната индустрия, новите проекти на Huawei за електрически превозни средства в сътрудничество с други автомобилни компании също са добро постижение.

На 31 март, Huawei Technologies обяви патент с номер на заявката CN115871551A за „метод за управление на околното осветление, устройство, оборудване, памет и превозно средство“. Датата на подаване на патента е 28 септември 2021 година, а датата на публикуване – 31 март 2023 година.

Според подробностите за патента, техниката се отнася до областта на автомобилите и разкрива метод, устройство, оборудване, носител за съхранение и превозно средство за контрол на околната светлина.

При действието сърдечната честота на потребителя се получава чрез свръхшироколентов радиочестотен сигнал. Също така яркостта и цветът на околното осветление около водача се регулират динамично в зависимост от сърдечната честота на потребителя.

Технологията на Huawei, използвана в целия този сценарий, може да открие ефективното взаимодействие между промяната на физическите признаци на потребителя (включително сърдечния ритъм) и да регулира околната светлина без никакви ръчни взаимодействия. По този начин се подобрява потребителското изживяване от околната светлина и изживяването при шофиране на автомобила.

Huawei AITO:

Huawei и SERES работят по съвместна марка автомобили – серията AITO Wenjie. През 2022 година серията е доставила над 75000 автомобила. В рамките на два месеца месечният обем на продажбите на автомобили е надхвърлил 10000 броя.

Наскоро Ю Ченгдонг, изпълнителен директор на Huawei, главен изпълнителен директор на Smart Devices BG и главен изпълнителен директор на Smart Car Solution BU, обяви, че всички автомобили от серията AITO ще получат HarmonyOS 3. По този начин ще бъдат инсталирани съвсем нови функции и ще се подобри потребителското изживяване.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини