fbpx
14.8 C
София

ТОП 10 на автомобилите, които изкарват по милион километра

Най-четени

Тези 10 автомобила са се доказали като световни шампиони по издръжливост.

Докато много собственици на автомобили се отдръпват, щом ежедневният им пътник навърти 150 000 км, някои ентусиазирани собственици се гордеят сериозно с щателната поддръжка на автомобилите си, за да им осигурят мегапробег. 

Не само такситата и издръжливите пикапи могат да навъртят много километри – от малки хечбеци до луксозни седани и спортни автомобили – има широка гама от употребявани автомобили, които са способни да достигнат магическата граница от половин милион километра.

Дори и най-надеждните автомобили ще изискват отлични графици за поддръжка и снизходителни собственици, за да достигнат 1 милион километра, но някои марки и модели са си изградили солидна репутация на отлични кандидати за това предизвикателство, а по-долу са изброени нашите 10 най-добри избора, ако искате сами да покорите предизвикателството на половин милион километра!

Мъченикът на автомобилния журналистически труд Daniel Clougher от сайта hotcars е преценил, че тези десет модела нямат проблем да преодолеят границата от 1 000 000 километра. Човекът е извадил и куриозни случаи на собственици с голям километраж навъртян. Нека видим.

10. Накрая ще останат само зомбитата и Ford F-350

От десетилетия насам Ford предлага F-350 като изключително надежден пикап със супервисока проходимост – камион, “по-голям от живота”, който е готов за всичко и може да отиде навсякъде без напрежение. Благодарение най-вече на мощните и въртящи дизелови двигатели, просторната кабина и голямата височина на возене, F-350 стана изключително популярен автомобил за теглене и офроуд.

В резултат на това много от F-350 имат тежък живот, работейки денонощно за извличане на заклещени или повредени автомобили от цялата страна, което означава, че те навъртат сериозен пробег – като този пример тук, който вече има над 500 000 км. С чисто шаси и издръжлив 8-цилиндров двигател, не виждаме причина, поради която добавянето на още 500 000 км да е нещо друго, освен лека работа за този модел от 1996 г.

9. Неговата работа е да те закара на работа – Honda Civic

Опростеният Civic на Honda е „къмютър“, който продължава и продължава да „къмютва“. В другия край на спектъра от чудовищния F-350 е скромният Civic на Honda – разумен хечбек, който служи надеждно на хората в САЩ вече много десетилетия и продължава да е популярен и днес.

Отлично разработените 4-цилиндрови двигатели и простите трансмисии са ключът към успеха на Honda, освен това те не само са невъзможно надеждни, но и предлагат голяма икономичност в сравнение с всичко останало по американските пътища.

Един YouTuber искаше да покаже колко надежден е неговият Civic от 2011 г. и публикува видеозапис на момента, в който автомобилът му навъртя над 800 000 километра – няма по-добро доказателство за неговата надеждност от това!

Нещо повече, въпросният Civic все още е бил с оригинални двигател и скоростна кутия, които не са били преработвани, което показва важността на редовната поддръжка и обслужване.

8. Усмихни се. Миата е за двама

Миниатюрната Mazda Miata е най-успешният малък спортен автомобил, продаван някога, с над един милион произведени и продадени екземпляра – сред тези милиони екземпляри има няколко специални автомобила, които са доказали издръжливостта и надеждността на марката.

Mazda е посветила страница на своя уебсайт в чест на петима собственици, които са навъртели сериозен пробег със своите Миати, включително един японски джентълмен, който наближава 1 милион километра със своята надеждна NA Miata. 

Това е конкретно доказателство, че тези опростени малки спортни автомобили могат да продължат да се движат, ако се грижат добре за тях, благодарение на техния елементарен дизайн и механични системи с ниско натоварване.

7. 4Runner на Toyota ще служи цял живот

Този пълноразмерен SUV 4X4 е отличен офроудър, а освен това 4Runner има отлична репутация, когато става въпрос за надеждност и дълготрайност. В Consumer Reports дори се отбелязва специално „почти непробиваемата издръжливост“.

„Благодарение на почти непробиваемата издръжливост и последвалия през 2010 г. редизайн, който поевтинява автомобила, това поколение е много търсено на пазара на употребявани автомобили, което поддържа високи цени.“

В настоящия модел се помещава 4,0-литров DOHC 24-клапанов V6, който генерира приличните 270 к.с. и 377 Нм въртящ момент, което е не само невероятно издръжливо, но и достатъчно отривисто , за да гарантира, че 4Runner е чудесен за шофиране. 

Подобно на много нови и стари модели на Toyota, 4Runner е добре конструиран продукт и би трябвало да издържи цял живот, ако се поддържа правилно и се обслужва навреме, така че 1 000 000 км би трябвало да са лесна задача за надежден 4Х4 като този.

6. Corvette не е само за четвърт миля

Corvette на Chevrolet е готиният спортен автомобил, който може да измине милиони километри. Малко са мускулестите автомобили, които са направили толкова много за една нация, колкото Corvette за Америка, а и той не е бил „one hit wonder“. Не, Chevrolet Corvette е създавал най-големите си хитове през последните седем десетилетия.

През тези прочути 70 години Corvette си е изградил великолепна репутация сред отдадени фенове, като по този начин се е циментирал в американската култура. Със своите знаменити собственици, световни рекорди и редица лимитирани серии, този спортен автомобил успява да развява непрекъснато знамето на Америка, така че със сигурност не е трудно да се аргументира позицията му на американска икона.

Ако портфейлът ви е достатъчно пълен, за да издържите 1 000 км при 13 литра на 100 км разход и да се грижите за редовното обслужване, Corvette може да бъде спортният автомобил за вас. 

Независимо дали ще изберете класически ‘Vette с опростена механика, или модерна итерация, трябва да сте готови да навъртите сериозен пробег – Consumer Reports дори оценява надеждността на Corvette от 2019-а с 5,0 от 5.

Надеждността обаче е едно, а издръжливостта – друго. Как можете да сте сигурни, че вашият Corvette може да навърти половин милион километра, както предполагаме? 

Една бърза разходка до Музея на Corvette ще успокои страховете ви, тъй като ще попаднете на стария Corvette C5 на Марк Блекуел, който той дари на музея на 1 250 000 километра – и да, той все още е с оригиналния 5,7-литров двигател!

5. Audi A4 ще отиде до Луната и обратно заради вас

Не всички кандидати за предизвикателството от половин милион мили са толкова вълнуващи или неочаквани като Chevrolet Corvette, понякога е точно това, което очаквате – доста скучно, бездушно дизелово немско возило. 

Колкото и невдъхновяващо да звучи, понякога точно това е необходимо, особено ако работите в сфера, която изисква много пътувания – поне можете да разчитате, че нещо като това на Audi ще бъде лесно за поддръжка, комфортно и ще навърти километрите без много шум.

Намерихме екземпляр с пробег от 400 000 км с чудесна комбинация от 3,0-литров V6 бензинов двигател и 6-степенна механична скоростна кутия – нещо повече, той изглежда почти толкова свеж, колкото в деня, в който е напуснал завода! 

Няма причина подобен пример да не може да измине половин милион километра, да не говорим за дизеловия вариант – идеален, ако се нуждаете от нещо комфортно и издръжливо, за да навъртате километри за работа.

4. Свръхтехнологичен и неудържим – това е Rolls-Royce Phantom

Британските марки едва ли имат най-добрата репутация, когато става въпрос за надеждност и издръжливост. Повечето специализирани автомобили от Обединеното кралство обикновено са ужасно скъпи или трудни за поддръжка, като това включва и по-старите модели на Rolls-Royce.

Phantom обаче е конструиран и проектиран от германци, които знаят едно-две неща за това как да поддържат един автомобил в добро състояние – идеален за навъртане на 1 000 000 километра.

Шофьорите са основно отговорни за по-големия пробег на Phantom, тъй като от две десетилетия насам тези свръхтехнологични луксозни седани са предпочитано оръжие за бизнесмени, булки и високопоставени хора по целия свят.

Ето защо те доста често се използват ден след ден, като навъртат сериозен пробег.

3. Porsche 911. Докато смъртта ви раздели

Истински автомобил, Porsche 911 (от всички итерации и спецификации) поставя в основата си удовлетворението на водача, представянето и прецизното управление, поради което повечето от тях се съхраняват прибрани в очакване на красивите слънчеви летни дни, за да им се насладят.

Един собственик обаче, на име Бил Макичърн, купува своя 930 Turbo през 1976 г. и оттогава решава да го използва при всяка възможност, като до 2017 г. навърта невероятните 1 200 000 километра, когато Porsche решава да документира невероятната му история на своя основен уебсайт.

Доказателство, че ако се грижите за автомобила си и следите за поддръжката му, няма причина един вълнуващ спортен автомобил, ориентиран към водача, да не ви служи цял живот и да не върне много повече от 1 000 000 км!

2. Ford Mustang не може да бъде спрян

Ford Mustang е доминиращият американски мускулест автомобил вече почти шест десетилетия и през тези години много екземпляри са били редовно използвани в ежедневието, което е довело до появата на някои Mustang-и със сериозно висок пробег. 

Вземете например този пример с цена 258 000 евро, който е само от 2006 г. А сега си представете какъв пробег би могъл да натрупа един класически пример, ако е бил използван толкова редовно от нов!

Поне един човек е бил достатъчно смел, за да направи точно това, както е показано тук, в YouTube канала на Go-Parts, с Mustang от 1966 г., който е навъртял над 800 000 км – може да изглежда малко груб и износен на места, но каросерията изглежда чиста и просто не можем да се сетим за по-страхотен автомобил, който да навърти тези километри.

Този Mustang е истинско доказателство за страхотния оригинален дизайн на Mustang – иска ни се само повече хора да имат достатъчно силна воля, за да изминават ежедневно такива километри с класически Mustang!

1. Всяко комби на Volvo може да измине половин милион мили с лекота

Ако споменете за автомобили с голям пробег на някой от любителите на техниката, има вероятност в главата му да изникне някое комби на Volvo. Може да е класически P1800 ES, 240 Turbo или по-модерен 850R, няма значение – всички големи комбита Volvo са идеални кандидати за навъртане на сериозни километри.

За да почете това, Volvo дори създаде свой собствен клуб за голям пробег, предлагащ значки за решетка за автомобилите, които са навъртели по-впечатляващ брой километри. Можете дори да разгледате 10-те най-добри автомобила на техния уебсайт, като всички те са преминали границата от
1 000 000 км.

Независимо дали се нуждаете от дизелов или бензинов, ръчен или автоматичен, класически или съвременен автомобил, има комби на Volvo, което да отговори на всички изисквания, и то до края на времето, което го прави най-добрият автомобил на планетата, ако ви се налага да изминете мегапробег!


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини