fbpx
13.9 C
София

Bobcat представи първия в света изцяло електрически челен товарач

S7X може да работи 8 часа с едно зареждане

Най-четени

Според съобщение на компанията Bobcat, компанията е представила първия изцяло електрически челен товарач S7X.

Когато Bobcat представи Bobcat RogueX, нова концепция за челен товарач, тя надхвърли очакванията на индустрията. Тази концептуална машина от следващо поколение изследва възможностите на електрическото захранване, автономната работа и геометрията на двойното повдигащо рамо.

В Bobcat винаги разширяваме границите, за да изследваме следващите водещи постижения, които помагат на нашите клиенти да постигат повече и движат индустрията напред.

каза Скот Парк, главен изпълнителен директор и заместник-председател на Doosan Bobcat.

Като организация ние се ангажираме да правим нововъведения преди всичко за нуждите на нашите клиенти, за да могат те да бъдат по-ефективни, по-продуктивни и по-успешни.

добави още Скот Парк

S7X може да работи 8 часа с едно зареждане

S7X е изцяло електрически челен товарач, подобно на T7X и се задвижва от литиево-йонна батерия с капацитет 60,5 kWh. Той също така има електрически задвижващи двигатели и сачмено-винтови задвижвания за възможности за повдигане и накланяне.

С моментален въртящ момент, до три пъти по-голям от този на конвенционалните товарачи, батерията и електрическото задвижване създават забележителни работни характеристики. Този челен товарач превъзхожда своя дизелов аналог, като балансира между устойчивост и производителност с нулеви емисии.

С малко вибрации и почти безшумна работа той осигурява на операторите комфортно и безпроблемно преживяване.

В зависимост от приложението, S7X може да работи до 8 часа с едно зареждане, което осигурява на повечето оператори повече от цял ден работа, когато се вземат предвид почивките и престоите. За пълното му зареждане са необходими около 10 часа.

Като изобретател на оригиналния челен товарач, ние сме развълнувани да вземем машината, която промени индустрията, и да я преоткрием отново.

S7X е невероятен продукт с реално приложение, който може да подпомогне операторите на чувствителни към околната среда обекти, в зони с ограничено ниво на шум и за работа на закрито.

каза Джоел Ханиман, вицепрезидент на Doosan Bobcat за глобалните иновации

Bobcat и Moog, Inc, глобален разработчик на системи за управление на движението и компоненти за пазари, вариращи от космическото пространство и отбраната до строителството, се обединиха отново, за да създадат S7X.

Производителят на продуктите Green Machine, Viridi и Bobcat все още работят заедно за разработването на литиево-йонни батерии. Тези безотказни акумулаторни системи предефинират съхранението на енергия за индустриални приложения, които досега са разчитали на изкопаеми горива. Чрез работата си по T7X Bobcat си партнира допълнително с Moog и Viridi.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини