В последните два месеца Mundfish ни затрупаха с геймплей и информация, свързана с Atomic Heart и всичко видяно до този момент оправдава напълно очакванията за играта. През тази седмица дойде още едно видео към Atomic Heart. То беше представено на CES 2023, където играта беше част от специалната презентация на Nvidia. Atomic Heart ще е една от следващите видеоигри, които ще използват технологията DLSS 3, което беше и акцент на новото видео. В него може да видите и непоказвани досега кадри от Atomic Heart, свързани най-вече със средата, но също така и нови врагове, които до този момент не бяхме виждали.

Atomic Heart беше анонсирана през 2018 година и е явно, че имаше труден път дотук. През годините Mundfish не се появяваха в публичното пространство с месеци наред и липсваше каквато и да е информация относно прогреса на работата по нея. Днес Atomic Heart има дата на излизане, собствен издател и сериозен партньор в лицето на Nvidia. Но през годините е имало немалко проблеми. За това признава в интервю за Wccftech основателя на студиото Роберт Багратуни. От думите му става ясно, че нерядко визията и амбициите на него и колегите му невинаги са се покривали с реалностите. Поради тази причина е трябвало и да се правят не един и два компромиса. Като например отпадането на мултиплейър.

„Още от самото начало искахме да създадем нещо необикновено, уникална игра. Това се отнася, както до историята, така и до структурата на играта, но също и по отношение на механиките в нея. Нежеланите забавяния бих ги отдал на младостта, амбицията, иновацията и технологията. По време на работата ни се наложи да изоставим някои идеи, някои много големи идеи. Като мултиплейъра. Болезнено е да се налага да правиш подобен род избори, но това бяха правилни решения“, обяснява Багратуни. „Амбициите ни не винаги съответстваха на реалността. Беше трудно да го приемем, но трябваше да се адаптираме. Мисля си, че всяко студио минава през подобен процес поне веднъж в съществуването си.

Запитан относно това до каква степен ще е променена играта във финалния си вид в сравнение с първоначалната визия на Mundfish, Багратуни обяснява, че основната концепция по отношение на начина на поднасяне на историята и комбат механиките не са променяни.

„За тези, които се чудят за оригиналния дизайн на Atomic Heart трябва да кажа, че основата на играта е непроменена. Още от началото искахме да разкажем история, в която прогреса и технологията излизат от контрол и се получава този удивителен сблъсък между машината и човек. Другата непроменена част тук е имерсивността и комбат механиките. Фокусирахме се над това да изпипаме допълнителни стрелбата, да балансираме сюжетната линия и създадем едно общо уникално преживяване“, разказва Багратуни.

Той разкрива също, че след излизането на играта са предвидени да бъдат представени четири DLC пакета. „Те имат за цел да обогатят значително общото преживяване с нови територии, загадки, мисии, врагове, както и с нови персонажи истории. Планът ни е да разширим значително, както откритите територии, така и да добавим нови комплекси и лаборатории“, потвърждава Багратуни. Четирите допълнителни пакети ще са включени в Gold и Premium изданията на Atomic Heart. Играта излиза за настоящето и предишно конзолно поколение, както и за PC на 21-ви следващия месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари