Авторът на Her Story с подробности за своята следваща игра

0
143

Помните ли Her Story? Играта на Сам Барлоу беше FMV заглавие, излязло през 2015 под любопитния поглед на медии и геймъри, в което трябваше да се ровите във видео архив и да се превъплътите в истински детектив, разгадавайки мистерия.

Сега Барлоу е готов да ни разкрие повече за своята следваща игра, което и направи през тази седмица. Това е проект по класическия американски филм от 80-те години на миналия век „Военни игри“ (War Games), който самият Барлоу анонсира в края на миналата година.

По думите на Барлоу, който говори пред The Verge, играта ще е „задвижвана от изборите си история без избори“. WarGames ще разказва историята на група хакери, заели се със задачата да подобрят настоящето състояние на обществото. За разлика от Her Story, вашето участие ще е далеч по-ограничено и ще се заключава основно в избора на това, от перспективата на кой от участниците искате да видите историята. Тя следва своята собствена линия и вие ще получите възможността да гледате видео със случващото се – проследявайки няколко линии едновременно или избирайки си само една от тях. Именно изборът, коя от тях да следите променя и хода на историята. Заглавието ще излезе под формата на епизоди с фиксирана продължителност. Една от основните цели на WarGames ще е, както посочва и Барлоу е да придобиете чувството, че си прекарвате време с героите онлайн.

„Водещата идея тук е да придобиете чувството, че си прекарвате времето с тези хора. Повечето от съдържанието тук е просто хлапета, които разговарят онлайн. И наистина, това, което исках да внуша е, че вие сте този другият, с който говори героят. Вероятно ще има хора, на които няма да им хареса по-голямата пасивност в сравнение с Her Story, но очакванията ми са големи“, обяснява той. “

Her Story имаше страхотен сценарий и ако Барлоу успее с това и тук, ще получим нещо наистина специално“, гласи коментар Самуел Хорти от PC Gamer.

Играта излиза по-късно тази година, като Барлоу работи едновременно с това и по продължение на Her Story с името Telling Lies.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за