Ако не Valve, феновете ще направят Half-Life 3

2
1427

Вероятно втората най-обезкуражаваща недовършена поредица на света е „Песен от огън и лед“ на Джордж Мартин. И ако не сте се досетили, да – популярните франчайзи на Valve са поели короната. Безграничното прекъсване на Half-Life 2 след втория епизод остави десетки милиони фенове нетърпеливо чакащи продължението. Евентуално обаче се разбра, че Valve не прави нищо по въпроса, даже напротив, освобождава отговорните за създаването на видеоиграта. Така че след изненадващото публикуване на предполагаемия сюжет на трети епизод от сценариста Марк Лейдлоу, геймърите решиха да вземат нещата в свои ръце. Така се роди проект Borealis.

Любителският проект ще бъде може би най-близкото нещо до нов Half-Life продукт, което ще видите. Той е започнат през 2017-та година и сега има около 80 души, които работят по него доброволно. Те периодично споделят концептуални рисунки на замръзналата пустош, в която би трябвало да се развива третият епизод. Заедно с тях вече виждаме и вътрешни кадри на енджина, които са впечатляващи. Магията, която правят с гравитационното оръжие, е удивителна.

Това, което ни притеснява, е че проектът Borealis се базира на Unreal Engine 4 платформата, вместо гъвкавия Source Engine на Valve. От друга страна тяхната технология е остаряла, а Unreal се е доказал като постигащ „нереално реалистични“ резултати. Ще ви бъде нужен по-мощен хардуер за подкарване на играта, но може би това си заслужава. Можете да видите прогреса на разработчиците в сайта на проекта и видеа в YouTube.

Определено има още много работа пред феновете, но според нас това е идеалният кандидат за Half-Life 3, която Valve никога няма да направи. Така че да им пожелаем успех.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари