fbpx
-0.2 C
София

Американската армия се интересува от игра с пътуване във времето

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Скоро на игралния пазар ще се появи една дребна, непретенциозна игра, наречена Achron. Тя се разработва от д-р Chris Hazard и неговия приятел и колега Michael Resnik, които са октрили студио, наречено Hazardous Software. В Achron може да се забележат стандартни неща от реално-времеви стратегии, бази, единици, ресурси, команди и разбира се, грандиозни сблъсъци на армии. Основната сила на играта обаче идва от концепцията за постоянно пътуване напред и назад във времето, което наистина прави стратегията коренно различна от всичко останало, виждано до момента.

Както е споменато по-горе, голяма част от геймплея е съвсем стандартна. С елемента на пътуване във времето обаче студиото е демонстрирало завиден брой различни сценарии за това как може да се развие сблъсък между две или повече армии и особено това колко дълго може да протече той, когато играят опитни геймъри. В този елемент на играта няма почти никакви забрани – пренасяте се в бъдещето, където има много оцелели единици от голяма битка и ги връщате назад, за да подпомогнете точно същата битка. По време на друг сблъсък можете да върнете няколко секунди назад и вместо да кажете на единиците си да атакуват директно, им казвате да заобиколят противника или да застанат по начин, който ще им позволи да направят повече щети. Възможностите са практически неограничени.

Същото смята и американската армия, която е показала огромен интерес към разработката. Д-р Hazard е бил канен на множество брифинги с елитни офицери от САЩ, където той е обяснявал какво представлява играта му и как може военните да се възползват от технологията. Естествено, тук не става въпрос за системата за пътуване на времето, а по-скоро за факта, че играта представлява партия шах без самите ходове – вместо това всички ходове вече са ясни и всичко се свежда до това кои са правилните и ако те не подействат… то кои тогава са по-правилните, без междувременно да се губи нито една фигура.

По-любопитните могат да направят предварителна поръчка на играта, като по този начин получават и моментален достъп до работните й версии, които играят ролята на алфа тест. Междувременно финалната версия се очаква на 29 август в Steam и други онлайн магазини.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини