Американският клон на Nintendo дарява 9500 маски на нуждаещите

0
48

С глобалния недостиг на защитни маски за лице, застрашаващ тези на фронтовата линия в борбата с COVID-19, Nintendo разровиха наличните си запаси и откриха 9500 броя N95 маски, които ще бъдат дарени на нуждаещите се, които се намират в близост до американския клон на компанията.

Официалният сайт на Норт Бенд, Вашингтон, отрази доброто дело в благодарствена публикация, в която пише, че “представител на Nintendo Америка се е свързал с Пожарна и Аварийна Безопасност на Ийст Сайд и заявил, че ще дари над 9500 N95 маски.”

Ако се чудите защо от всички компании точно Nintendo има толкова голям запас от маски в склада си, имайки предвид, че навсякъде има недостиг, компанията коментира, че те били закупени преди известно време като превантивна мярка при евентуална кризисна ситуация. Бъдейки сред най-нужните пособия понастоящем, особено в здравния сектор, този ход на Nintendo ще даде голямо позитивно отражение в борбата с пандемията.

N95 (още познати като P2) са по-специални от обикновените хирургически маски, тъй като техния дизайн възпрепятства вдишването на частици, които се носят във въздуха. Писмото в сайта на Норт Бенд допълва, че “това е безпрецедентна криза и безопасността на общността е от първостепенно значение.” Дарението на тези маски ще помогне на служителите Пожарна и Аварийна Безопасност да бъдат по-добре защитени, докато си вършат работата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари