Нова сага с марката Grand Theft Auto V стигна до съда, но този път не се касае за проблеми, свързани с насилието в прочутата игра. Вместо това, федерален съд в САЩ забрани разпространението на популярна чийт програма за заглавието.

По този начин съдът уважи искането на Take-Two Interactive срещу програмите Menyoo и Absolute за чийтове в Grand Theft Auto V.

Компанията-майка на Rockstar постигна успех в делото си срещу някой си Дейвид Зипърър от щата Джорджия. Тя твърдеше, че неговите чийтове вредят на играта на добросъвестните геймъри и нарушават репутацията и продажбите на Take-Two Interactive.

Властите разпоредиха, че забраната е в обществен интерес и че нарушава интелектуалната собственост, както и отнеха правото на хакера да продава чийтовете. В същото време, съдът отхвърли твърдението, че използването на Menyoo и Absolute е коствало на издателя половин милион долара. Хакерът просто не може да плати тези щети, твърди съдията.

Играта може и да е вече на цели пет години и никога да не е била особено интересна извън усещането за неизживян геймърски пубертет, но и днес GTA V се играе от доста хора, а Rockstar редовно пуска ново съдържание за онлайн режима Grand Theft Auto V Online.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари