Анонсираха три нови игри по книгата „Игра на тронове” от Джордж Р. Р. Мартин

0
79

Анонсирани са три нови игри, които ще бъдат създадени по мотиви от фентъзи книгата „Игра на тронове”, която е първата част от поредицата „Песен за огън и лед” на писателя Джордж Р. Р. Мартин. Това няма да са първите игри по същата книга. Геймърите вече разцъкват PC стратегията Game of Thrones: Genesis на игралното студио Cyanide, която излезе на 29 септември, предаде Eurogamer.

Първата анонсирана игра ще бъде в жанра RPG и ще се разработва отново от Cyanide. Има данни, че телевизионният канал HBO, който излъчва сериал по „Игра на тронове”, е предоставил на Cyanide кадри от неговия втория сезон, които ще бъдат използвани в играта. Новият сезон на „Игра на тронове” започва излъчванията си през април, догодина, и може би тогава ще излезе и RPG заглавието.

Игралното студио Bigpoint, което е известно със своя проект Battlestar Galactica Online, подготвя масирана онлайн игра по мотиви от Game of Thrones. Заглавието ще работи по модела „free-to-play”. Третата подготвяна игра ще бъде предназначена за социалните мрежи и това е единственото, което се знае за нея на този етап.

И трите анонсирани заглавия ще излязат по някое време през следващата година.

Стратегията Game of Thrones: Genesis беше посрещната със смесени чувства и без особен ентусиазъм. Играта получи оценка 5/10 от Eurogamer. Догодина ще разберем дали разработчиците ще се справят по-добре с трите нови игри.

Литературната фентъзи поредица „Песен за огън и лед” е достъпна на български език благодарение на издателство „Бард”.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари