Дали хората са принципно …неумни или просто Интернет е детската площадка на глупаците е въпрос, на който не мога да си дам отговор. Поредна изкуствена драма, разразила се скоро, говори по-скоро за второто.

Тази седмица ви съобщихме за решението на Guerilla Games и Sony да публикуват изключителната Horizon: Zero Dawn и за Windows. Досега играта беше ексклузив за PlayStation 4 платформата.

Слухове за публикуване на играта за PC циркулират активно из Мрежата от няколко седмици, но официално потвърждение дойде едва тази седмица от шефа на Sony Worldwide Studios Херман Хулст.

И разбира се, че новината за това, че игра, генерирала такъв интерес, похвали и отличия, ще излезе от ограничената екосистема на единствената платформа, в която живее, трябва да е радваща. Е, явно не е. Защото децата излязоха на любимата си детска площадка.

„Защо, по дяволите пускате игри за платформи, които се съревновават с PlayStation? Както и да е, благодаря ви за това, че ми спестявате пари и сега ще пропусна PS5 и ще си набавям игрите през торент“, цитира Forbes едно от множеството гневни мнения в Интернет след появата на новината, че Horizon: Zero Dawn идва и за Windows.

„Не само, че унищожихте 25-те години на PlayStation, но и не виждате, че Nintendo не пускат ексклузивите си за PC, поради причините, които посочих. 25 години отидоха в канала. Всичко приключи за PlayStation. Това не е моя SIE“, гласи друг коментар. Друг пък доста смело заявява как ще съди Sony заради решението им.

„Какво ви става бе, хора? Ние създадохме игра, вие ѝ се радвате. А сега някакви хора ще ѝ се порадват също. И по някакъв начин това отнема от ВАШАТА радост?! Моля ви, вземете си направете услуга. Забавлението ви от играта не е намаляло, защото още хора ще я играят“, гласи реакцията на бивш разработчик в Guerilla, който реагира на всичко това, което се случи тези дни. Коментарите оставяме за вас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари