Наскоро популяризиралата се инди игра Risk of Rain ще има и продължение, съобщи разработчикът Hoopoo днес. За разлика от оригинала обаче втората част ще бъде експеримент с арт стила, пренасяйки се изцяло в триизмерна среда.

В публикация в блога си студиото разкри: „Risk of Rain 2 ще бъде първият ни изцяло триизмерен проект. Ние мислим, че тази среда позволява по-дълбок дизайн в пространството и повече възможности за атрактивен геймплей. Усещането за мащаб и атмосфера също е много по-силно. Ние сме много доволни от основите на Risk of Rain – и сега сме на мнение, че играта ще е още по-добра в 3D“.

За момента обаче разработчикът е пуснал само кратка GIF анимация на ранния геймплей на проекта. Hoopoo предупреди, че това е само „много, много ранен стадий на разработка“ и че „никаква част от представените системи, стилове, ассети или избори за дизайн няма задължително да е пренесена във финалното издание“. Студиото обясни, че работи върху продължението от само шест месеца и засега не е мислило върху дата на издаване, платформи, върху които да работи или цена.

Оригиналната Risk of Rain излезе за Windows персонални компютри през 2013-та година след успешна кампания в Kickstarter. След позитивни мнения от критици и засилени продажби студио Hoopoo издаде и версии за конзолите PlayStation 4 и Vita, както и порт за Linux системи (посредством Steam).

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за