Тази седмица, Blackmill Games и M2H анонсираха своята следваща игра, Isonzo, предното заглавие на двете студиа, разкриващо събитията от Първата световна война. Подобно на техните предишни проекти, Verdun и Tannenberg и Isonzo се фокусира над конкретна част от военния театър от началото на миналия век – италианския фронт. Играта вече се направи предварителната си премиера в Steam, като се очаква тя да излезе също така и за настоящето и предишно конзолни поколения.

Играта се отличава с множество хоризонтални вертикални структури (действието на Isonzo се развива основно в Алпите), което предполага голямо разнообразие в геймплея. Авторите на играта подхождат отново професионално и всичко в Isonzo, от оръжията и униформите, акустиката, средата, униформите и най-малките подробности в битките са пресъздадени с огромно внимание към детайла и запазване на автентичността, а източник в работата им се явяват не само филми – игрални и документални, но и множество исторически извори, документи, свидетелства и фотографии.

„Италианският фронт се явява перфектната възможност за нас да качим нашите серии за Първата световна война на едно качествено по-високо равнище – в буквален и преносен смисъл“, споделя в анонса на Isonzo един от основателите на M2HМат Хергаарден. „Алпийската война в Isonzo поднася множество свежи игрови механики в сериите, заедно с изцяло нова армия – италианската, която се изправя срещу тази на Австро-Унгария. Нямаме търпение да споделим повече от това, над което работим – има толкова вълнуващи неща, които да разкриваме“. Посочената дата на излизане на Isonzo е по-късно тази година. Това се явява и втората игра, разказваща за една от двете големи войни, която идва от независимо студио, за която сме ви споделили в последните дни. Тази седмица се състоя и премиерата на Paradise Lost на полското студио PolyAmorous, разкриваща потискащата реалност на една следвоенна обстановка и разрушения ѝ свят.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари