Анонс на нов експанжън за Field of Glory II

0
173

Byzantine Games анонсираха следващия голям експанжън за Field of Glory II: Wolves at the Gate. Става дума за огромен пакет със съдържание, който добавя 19 нови фракции, 55 нови бойни формирования и шест нови епични битки, а заедно с тях разширена система за къстъм битките, обогатен модул на сендбокс кампаниите и ред други характеристики.

Wolves at the Gate ще продължи хронологията на Field of Glory II до 1040 г. н.е., изследвайки богатата военна история на т.нар. Тъмни векове – от бурните години на арабското нашествие до формирането на това, което днес знаем като Франция, Англия, Германия и Испания.

Първите моменти в експанжъна ви поставят в началото на седми век и ви срещат с Византия, бореща се за надмощие със сасанидската персийска империя. Шест години след края на изтощителната война между двете големи сили, през 634 г. на сцената се появява нов опасен играч – ислямизираните араби, които успяват да постигнат големи успехи срещу своите противници, приключили скорошната битка помежду си. За срок от по-малко от 100 години, омаядския халифат превзема територии с учудваща бързина и успех, достигайки Испания и индийските граници.

Самият халифат на Омаядите скоро ще види своя упадък след неуспешната си кампания към Константинопол от 717-718 г., сдавайки властта на династията на абасидите, а огромната ислямска държава се разпада на множество отделни враждуващи помежду си държавици.

На картата на северна Европа се появяват в края на осми век викингите. Отлични моряци, те използват специфичните си лодки, за да кръстосват Северно и Балтийско море, плячкосвайки манастири и градове, достигайки бреговете на Константинопол и Севиля.

Проследете историята и на друг важен фактор в историята на Европа – появата на маджарите през девети век и техния край след разгрома им в битката при Лехското поле от август 955.

Що се отнася конкретно до новите характеристики, вероятно сте се сетили вече, че и българите влизаме в света на играта, представлявайки една от 19-те нови поименни фракции.

Добавените нови епични битки са: Ярмук от 636 г., споменатата битка от Лехското поле, битката при Ашдаун (871), тази при Апамея, при Чах и тази при Клонтарф.

И не на последно място, за тези от вас, които искат да влязат в ролята на някой от големите пълководци на времето и да повторят подвизите на големите завоеватели, ще може да го направите в подготвените шест исторически базирани кампании: арабското нашествие, възходът на Византия при Василий II, да влезете в ролята на самия Шарлеман, на Махмуд Газневи или да се превърнете в горд викинг (или техните врагове) със специалните кампании Wolves from the Sea 1 (разказвана от гледната точка на викингите) и Wolves from the Sea 2 (от гледната точка на противниците им).

Wolves at the Gates излиза в края на този месец.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари