През тази седмица се проведе редовното издание на EA Live, което се оказа изключително вълнуващо заради един анонс, който зарадва всички почитатели на Battlefield.

Става дума за Battlefield Portal, огромен свят, който ще може да променяте, да създавате съдържание и да се забавлявате сами или с ботове, припомняйки си всички онези любими за вас моменти от историята на сериите по начин, по който досега не е правен.

Portal ще е част от Battlefield 2042 и представлява един огромен редактор на сценарии, но по начин, който е съвсем различен от този в другите игри, именно поради включването на съдържание от портфолиото на популярните серии, обхващащо години и години усилен труд. Искате да срещнете нацистите от Battlefield 1942 с оператори от Battlefield 2042 в границите на карта, като Caspian Border от Battlefield 3 – няма проблем. От описанието на Portal изглежда, че това ще е сбъдната мечта за мнозина. И разбира се, това, което е особено вълнуващо е не само, че ще може да създавате и споделяте ваш собствен Battlefield, но и да играете с вашите приятели творения на други играчи. А освен, че ще може да смесвате персонажи и карти от различните издания на Battlefield, тук са също и всички онези ваши любими оръжия и превозни средства, хеликоптери и самолети. Общо, съдържанието, което ще може да забърквате в едно идва от четири игри от сериите: три класически (Bad Company, 2, Battlefield 1942, Battlefield 3) с последното издание на играта, което предстои да се появи тази есен – Battlefield 2042. Що се отнася до картите в Portal, то те ще са 12, шест класически и шест от Battlefield 2042, като класическите са: Battle of the Bulge,(Battlefield 1942), El Alamein (Battlefield 1942), Arica Harbor (Bad Company 2), Valparaiso (Bad Company 2), Caspian Border (Battlefield 3), Noshahr Canals (Battlefield 3).

Portal идва с няколко основни инструмента. Settings е компонента, чрез който ще смесвате съдържание от различните игри, ще променяте настройки, добавяйки или премахвайки различни функционалности и характеристики (като да речем невъзможност за регенериране на здравето или премахване на минкартата), налагането на баланс и контрол над броя на участниците в бойните единици, оръжията, които могат да използват и др. Другата важна част от Portal, която е насочена най-вече към хора с повече разбиране за начина, по който функционират вътрешно игрите е логическия редактор.

„Докато „Настройки“ ще ви позволи да променяте много специфични условия с клик на мишката, „логическият редактор“ ще ви позволи да определяте правила, условия за победа, следствия от конкретни събития (като определянето а награда или наказание за играч, осъществил убийство) и даже повече от това, като създаването на игрови режими, които не може да създадете само от „Настройки““, пишат ЕА. Освен това, Portal няма да е застинала във времето част от „2042“, а постоянно развиващ се проект, който EA и DICE ще обогатяват с времето, така че да разширяват и допълват възможностите, които се представят пред вас. По този начин, цялото налично съдържание, което ще се появи с времето за Battlefield 2042 ще бъде добавено в Portal – оператори, превозни средства, оръжия, карти.

„Искахме да модернизираме тези преживявания, но да останем верни на оригиналното намерение, което левъл дизайнерите са имали. Какво са харесвали хората тогава? Какво харесват днес? Прекарахме много време, гледайки форумни публикации, за да видим кои карти хората са харесали най-много. Говорихме с оригиналните дизайнери за това какво да върнем. В тази връзка, ние своевременно добавихме El Alamein и Battle of the Bulge, като нещо, което не само да играете отново, но и да преживеете пак“, коментира старши продуцентът Кристофер Берквист. Той допълва, че с възможностите на Frostbite през годините, играчите ще могат да преживеят отново любимите си моменти от класическите игри по един съвсем нов начин.

Battlefield 2042 и Battlefield Portal излизат на 22.10.2021 за Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 и PC.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари