Политическите стратегии и симулатори съвсем не са нещо толкова често издавано и ето защо всеки анонс на подобен тип игра предизвиква интерес. Тази седмица той беше направен от 1C Company и Jujubee, които обявиха, че работят по втората част на Realpolitiks. Играта ще излезе тази есен в Steam и други дигитални платформи за PC.

Realpolitiks 2 ще е продължение на оригиналната игра от 2017, която получи предимно положителни оценки, вземайки предвид нишовата ѝ позиция, а SpazioGames даже я нарекоха „гранд стратегия, развиваща се в настоящето и близкото бъдеще“, сравнявайки я с нещо толкова внушително, колкото Europa Universalis. И изглежда така сякаш анонса на Realpolitiks 2 идва тъкмо навреме – помислете си само колко динамично се разви света за последните няколко години.

Скоро след анонса на играта, от StrategyGames се свързват с 1C с въпрос дали е възможно в новата игра да видим засегнати актуални теми, като да речем Брекзит или епидемията с коронавируса, на което от компанията отговарят по-скоро неясно.

„Realpolitiks 2 е значителни подобрена и разширена игра и ще следва тясно проблемите, с които нашите правителства се сблъскват всеки ден и постоянно, така че вярваме, че играчите ще се насладят на политическото преживяване, което ще предложим“, гласи отговора на студиото.

Е, вземайки предвид, че подобно на първата игра, и тук ще бъде осигурена моддинг поддръжка, вероятно няма да е проблем да се вмъкне почти всяка една наболяла днес тема. А те не са една и две.

Това, което ще предложи Realpolitiks 2 са 216 държави, между които да избирате да управлявате и нов модерен начин за водене на война. Комбат системата е напълно преработена, като ще имате пълен контрол над бойните си единици, докато в същото време ще може да се възползвате от стратегически преимущества, които ще предлагат терена, климатичните условия, снаряжението и др. Разширява се системата за управление също така.

 

„Създайте комунистическа утопия, нация, подчиняваща се изцяло на законите на свободния пазар или се превърнете в тиранин, следящ всяка стъпка на вашите поданици“, описват подобренията тук Jujubee. Подобрение също така получава и дипломатическата система. Освен подобрения AI енджин, авторите на играта вкарват и новата система на „Облаги и инвестиции“, с които да влияете на другите страни. Шпионската система също получава значително подобрение, а заедно с всичко това, идват и непредсказуемите събития – над 1000 нови събития, които могат да се случат навсякъде и да окажат неподозирани последствия – от дребни регионални проблеми до заплашващ Земята метеорит. А това, което звучи особено добре с Realpolitiks 2 е, че всяко ново изиграване ще е различно от предишното.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари