Атрей е можело въобще да не присъства в God of War

0
311

Атрей, синът на Кратос е централна концепция в новия God of War. Кратос вече не е познатият жесток воин единствено. Той е баща и във връзка с това основни нюанси в историята се променят завинаги. Но Атрей е можело да няма. Това разбираме от думите на творческия директор на играта Кори Барлог. На него му се е наложило да се пребори със Sony за присъствието му в играта.

Какво би бил God of War без Атрей? „Щеше да е много различно“, обяснява Барлог за Gamespot. Още когато започвали работата по заглавието и той им представил идеята си за Атрей, Sony му обяснили, че и без това пред тях стоят достатъчно предизвикателства и сега. „Добре, ако го няма Атрей, какво ще е? Добре, де това ще е „Всичко е изгубено“ с Робърт Редфорд. Ще имаме един герой, който си приказва сам от време на време и като цяло ще е една много тиха игра, и всеки ще говори на староскандинавски, така че никой нищо няма да разбере. Смятам, че това предупреждение беше достатъчно за тях“, разказва Барлог.

Барлог споделя още една любопитна подробност около създаването на играта. Изглежда, че God of War и включването на Атрей е било изключително личен проект, тъй като самият той току-що е бил станал баща. „Колко от себе си бих искал да покажа тук? Колко от грешките си бих искал да скрия и колко от глупостите, които съм вършил, ще искам да му попреча да направи?“, споделя Барлог, който е видял в образа Атрей възможност да представи Кратос развил се, израснал, помъдрял.

Играта излиза на 20.04 за платформата на PS4.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари