Баннаха Battlefield 3 в Иран

0
29

Иранската полиция постави играта Battlefield 3 извън закона. На всички магазини в страната е забранено да продават и разпространяват заглавието. Причина за блокирането вероятно е начинът, по който е представен Техеран в рамките на военното заглавие, предаде Eurogamer.

В рамките на Battlefield 3 е показана битка, при която армията на Съединените щати воюва в иранската столица. Подобна перспектива определено не се нрави на персийските власти и последното нещо, което биха допуснали в държавата си е игра, която дава грешни идеи на и без това недоволното от управлението население.

По информация на иранските медии, над пет хиляди местни младежи са подписали петиция за забрана на военната игра. В петицията се споменава, че на хората е ясно, че описаният в заглавието сценарий е хипотетичен, но пускането на играта в момент, когато Съединените щати оказват натиск на международната общност за военна операция в Иран, не е уместно.

Важно е да се отбележи, че издателят на Battlefield 3 никога не е имал намерение да продава играта в Иран, а това означава, че евентуалните копия в тамошните магазини са пиратски. Поради това забраната може само да радва EA, защото нелегалното разпространение на заглавието в Иран ще бъде пресечено.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари