Атрей не е единствената нова характеристика в God of War. Геймплей, камерата, визията, самият Кратос е различен от предишните си превъплъщения. Но това не е изцяло нов God of War по отношение на следваната от Sony Santa Monica линия с поредицата. Това държи да уточни директорът на играта Кори Барлог в интервю за PlayStation Lifestyle.

„Тук първата игра трябва да служат като основа за история, нали? И чувам някои да казват: „Ами защо не започнеш всичко отначало и да вкараш нов герой?“, но ние работим по поредицата вече десетина години. Не може да направиш това ей така. Защо ти е да захвърляш всичко? Ние не сме същите, каквито сме били в гимназията, в колежа след това, нали? И след това на средна възраст, и въобще ние се променяме през целия си живот и точно това се случва и с Кратос. Първите игри сякаш отразяват сякаш моя собствен живот и на другите от екипа. Ние сме били в колежанските си години на разработка. Живеехме за момента, перчехме се пред другите и се опитвахме да сме по-добри от всички тях“, разказва Барлог.

„Ние стояхме до късно и правихме промени в последната секунда и все още не бяхме добри в планирането. Ние просто вършихме нещата просто така. Беше нещо чисто и смятам, че беше ок. И това е чудесно, защото именно това бяхме ние. Сега се връщаме към разработката, виждаме нещата по различен начин. Различни хора сме, а и имаме всичката тази енергия с новите хора, които се включват в работата. Смесете всичко това и получавате един съвсем различен поглед, който придобиваме вече за създаването на игри. Зачудих се: защо не впрегнем цялата тази енергия и не пробваме нещо различно? Но нека да има същият този познат дух. Именно това беше и фразата, която използвах по време на цялата разработка на играта: „познато различна“, така че, когато я играете, то вие чувствате, че това си е God of War. Може би не точно в едно към едно, но може да почувствате душата на поредицата, ДНК-то на играта, но все пак си има разлики. Става дума за интелигентното движение на камерата. Темпото е малко по-забавено, но все още увствате жегата, когато имате тези моменти, в които влизате в бой. Мисля, че всичко това не беше лесно, но да се надяваме, че сме се справили“, заключава Барлог.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари