След като в края на миналата седмица стана ясно, че Microsoft тестват подобна функционалност, то през тази седмица компанията обяви, че притежателите на Xbox конзоли вече няма да се нуждаят от Live Gold абонамент, за да играят мутиплейъра в безплатните заглавия. Това означава, че повече от 50 видеоигри в магазина на Xbox ще могат да се играят онлайн съвсем свободно, като постепенно техния брой ще се увеличава.

„Резултат от това, че се вслушахме в молбите ви, тази промяна ще настъпи от днес и всички Xbox играчи ще могат да достигнат онлайн мутиплейъра напълно безплатно за библиотека от над 50 свободни за игра игри, които поддържат мултиплейър“, пишат от екипа на Xbox в сайта си.

Microsoft стартира тестовете на тази нова функционалност през миналата седмица чрез общността на Xbox Insiders програмата. Тази промяна изискваше промяна в игри, като Call of Duty: Warzone и Destiny 2, която беше наложена чрез обновление. Въпросният ъпдейт прави също така и още две характеристики безплатни: Party Chat и Looking 4 Groups. Заедно с това, потребителите, които са използвали досега Live Gold единствено заради мултиплейъра, ще получат възможността за връщане на парите им. В публикувания вчера списък с игри, които вече няма да изискват Live Gold за онлайн режима присъстват заглавия, като Warface, Fortnite, War Thunder, TERA, ROBLOX и др.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари