Бета версията на Steam за Linux вече е отворена за всички

0
21

Радостна новина за геймърите, които са почитатели на операционните системи с отворен код. Бета версията на игралната платформа Steam за Linux вече е отворена за всички потребители, които желаят да я изпробват, съобщи Eurogamer.

Ако дистрибуциите на Linux са вашата любима работна среда вече можете да се регистрирате в Steam и да инсталирате общодостъпната бета версия на софтуера, нужен за достъп до геймърските услуги. Има доста игри, които се поддържат и списъкът не спира да расте. Сред заглавията се забелязват Killing Floor, The Book of Unwritten Tales и Amnesia. Общият брой на наличните през Steam игри за Linux е 39.

Пускането на отворената бета подсказва, че наближава денят когато работата по тази версия на Steam ще бъде завършена и ще видим първия финален вариант.

Steam се поддържа от Valve Software и в момента е една от най-популярните системи за дистрибуция и управление на игри за Windows и други платформи. Сега хората с Linux ще могат да се насладят на хитови заглавия като Team Fortress 2 и Serious Sam 3.

Първата версия на Steam излезе през 2003 година и девет години по-късно системата вече се наложи стабилно на пазара. Достъпна е на 25 езика и може да се ползва чрез платформи като Mac OS X, PlayStation 3, iOS, Android и други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари