Бивши разработчици на The Witcher обявиха общо студио

0
128

Двама бивши служители на CD Projekt RED, участвали активно в разработката на The Witcher анонсираха създаването на свое собствено студио. Става дума за Артур Ганчиниец, който заема позицията на главен дизайнер на историята в работата по The Witcher, и Яцек Бжезински, който изпълнява известно време ролята на водещ – проект, а в портфолиото му влиза и работа по Hitman и Dying Light.

Името на тяхното ново студио е Different Tales и те описват компанията си, като „студио, фокусиращо се над разказването на историите и идеята за бавна игра“, а игрите, които ще създават ще обръщат внимание на истории, изхождащи от общия човешки опит и сюжети, които ще може да разкривате с ход, който вие самите контролирате – „истории с потенциала да донесат промяна“, предава GamesIndustry.

Студиото е готово и с първата си игра – Wanderlust: Travel Stories, която ще представи петима странстващи, които разказват своите истории един на друг. Самите играещи ще преживяват историите от своята собствена перспектива, а задачата им ще е да запазят физическото и душевно здраве на своите герои, за да завършат въпросните истории.

„Десет години след срещата ми с Яцек по време на общата ни работа по The Witcher, ние решихме да обединим силите си отново, за да създадем един нов вид история, нещо далеч по-земно и близко до обикновените човешки преживявания“, обяснява Ганчиниец. „Wanderlust се роди от любовта на Яцек към пътуванията и от моята любов към разказването на истории. Нашата цел беше да създадем нещо съвсем различно. Да построим мост между литературните преживявания и гейминфа. Едно заглавие, което има цел да бъде прегърнато, преживяно и почувствано“.

Wanderlust: Travel Stories излиза на 28-ми следващия месец за PC и macOS.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за