Бивши служители на Mixer споделят част от причините, които довеждат до края на услугата

3
865

На 25 юни се появи изненадващ анонс, чрез който разбрахме, че гейм стрийминг платформата на Microsoft (Mixer) ще преустанови дейност. Вътрешни източници обаче твърдят, че компанията се е борила с много проблеми, които касаят както самата услуга, така и работната среда. Нов репортаж на Business Insider включва интервюта с бивши служители на Mixer, включително и съоснователя на компанията Мат Салсаменди, който дава повече яснота. 

В плътната сянка на Twitch

Mixer стартира през 2016 г. под формата на малък startup наречен Beam, който е създаден от Мат Салсаменди и Джеймс Бьом. Бъдейки директен конкурент на вече установената стрийминг платформа Twitch, новата услуга се фокусираше върху предоставянето на възможност за поточни предавания с ниска латентност, с идеята потребителите да си взаимодействат по-гладко с любимите си стриймъри. Въпреки обещаващите идеи, амбициозната услуга винаги се бореше с огромното влияние на Twitch, чийто пазарен дял доминира в глобален мащаб. 

Един от най-големите проблеми, които източниците посочват е, че компанията е небезизвестна с огромните си разхищения – твърдят, че десетки милиони долари са инвестирани само и само да привлекат някои от най-популярните стриймъри на Twitch. 

“Присъединяването на Shroud и Ninja се очакваше да привлече техните фенове и да помогне за разрастването на платформата”, коментира бивш служител на Mixer. “Но техните общности така и не се задържаха.”

Независимо, че Mixer си партнира с едни от най-големите имена в този бранш, стрийминг платформата не успя да се доближи до огромната аудитория, с която разполага Twitch. В момента Ninja разполага с над 3,200,000 последователи в Mixer, докато неговия неактивен Twitch канал наброява почти 15 милиона фенове. 

Компанията също се е борила и с вътрешни проблеми, които произлизат от разклащането на стабилността на платформата, след като биват добавени нови функции. Миналата година двамата основатели напускат своя пост, което довежда до значителен спад на морала на служителите. Видео, което изтича миналата година и показва вътрешна среща на Mixer, отразява как новия ръководител на компанията смъмря служителите поради понижения им морал. 

На всичкото отгоре се появиха на повърхността и обвинения, че работната среда в Mixer е била токсична.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари