Бивши членове на Telltale Games сформираха ново студио

0
98

Ако ви липсват интересните приключения от вече затвореното студио Telltale Games, имаме добра новина за вас. Изглежда четирима бивши разработчици се опитват да възродят старата компания (поне до известна степен). Те сформираха новото студио Adhoc Games и според техните думи са се ориентирали да създават „интерактивни истории“, подобни на филма Black Mirror: Bandersnatch.

Денис Ленарт и Ник Хърман, които са били креативни директори в Telltale през 2017 оглавяват новото студио. Другите двама са Пиер Шорет и Майкъл Чънг, работещи върху сценариите.

В интервю с Variety групата сподели, че цели да се фокусира върху игри с интерактивен сюжет, посочвайки няколко пъти последния епизод/филм от сериала Black Mirror като вдъхновение за първия проект. Хърман заяви: „Изглежда (Bandersnatch) е погъделичкал интереса на зрителите, без те дори да разберат… Това е много вълнуващо, и искаме да бъде ясно, че интерактивните live-екшъни не са просто новост, а неизследвана територия, полезна на изкуството и пазара„.

Според Шорет екипът е обмислял съчетаването на игра от реални актьори с интерактивни преживявания. В момента разработчиците очертават плановете си да слеят киното, телевизията и игрите в едно. Шорет допълни:

С платформи за стрийминг в домовете ни и мобилни телефони в джобовете ни, ние сме в тази уникална епоха, в която границата към виртуалната интерактивност е изчезнала. Затова, като група с опит в разработването на продукти, стоящи по средата… сега е перфектното време да основем студио, което да се фокусира върху създаването на съдържание за една нова област“.

Уви, изявлението не акцентира върху потенциална игра за персонални компютри, но все пак Adhoc Games са още в началото. Групата увери, че ще разкрие повече от прогреса си в близкото бъдеще.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за