Битките в South Park на Obsidian ще са на походов принцип

0
35

Наскоро игралното студио Obsidian съобщи, че разработва ново RPG заглавие, което се казва South Park. Играта ще бъде по мотиви от едноименния телевизионен сериал, който е много популярен в САЩ. Сега станаха ясни някои подробности, свързани със заглавието, предаде Eurogamer.

Целта на играта ще бъде персонажа, който е избрал геймърът да се впише успешно в South Park. В началото се оказвате заедно със съседски деца, играейки настолна ролева игра. Скоро обаче приключенията се прехвърлят от игралната дъска в реалния живот.

Налице ще има избор между пет различни класа играчи. Това са магьосник, рицар, приключенец, мошеник и още един неконвенционален клас. Сценарият на играта се пише от Трей Паркър и Мат Стоун, които са отговорни и за анимационния сериал. Графичният енджин ще бъде същия, който се използва и в Dungeon Siege 3.

Един от ключовите елементи в играта ще бъде виртуален смартфон, който ще изпълнява ролята на меню. В него ще има приложение, подобно на Facebook, което ще показва колко приятели е набрал играчът по време на заниманията си в South Park.

Битките в приключенската игра ще бъдат на походов принцип и ще са подобни на системата, използвана в заглавия като Paper Mario и Mario & Luigi. В бойния арсенал ще има оръжия за близък и далечен бой, както и магии. Очаква се графиките да са двуизмерни, въпреки че това все още не е много ясно.

С излизането на играта ще бъдат пуснати и колекционерски фигурки, базирани на героите и събитията в нея.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари