Бихте ли върнали цифрова игра за Xbox One при 10% от първоначалната цена

1
18

Цифровите дистрибуции на игри за геймърски конзоли имат много преимущества, но и важен недостатък – не могат да се споделят и да се дават на приятели да поиграят, няма и как да се продадат подобно на дисковете с игри, който вече са омръзнали на геймъра. Ето защо много геймъри предпочитат да купуват дискове вместо цифрови копия – в крайна сметка могат да ги разменят и да играят повече игри. Microsoft проведе интересна анкета, чрез която предлага доста необичайна система за продажба, препродажба и връщане на на цифровите копия за Xbox One при 10% от първоначалната цена на играта.

 

Въпросът е зададен по следния начин: „Ако ви предложат да върнете обратно в магазина цифровото копие на игра за конзола Xbox One, която сте си купили по-рано, при 10% от цената на покупката, бихте ли се заинтересували от това предложение?„.

Предлагат се следните варианти на отговорите:

  • Да, това се отнася за повечето игри от моята колекция
  • Да, но само за тези игри, които са ми омръзнали и няма да играя повече
  • Не
  • Не знам, не съм сигурен

Напълно е възможно резултатите от анкетата да окажат влияние и Microsoft да реши да внедри тази система. Идеята има смисъл, понеже много геймъри постепенно натрупват ненужни игри, които могат да върнат в електронния магазин и да си купят нова интересна игра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари